Toernooien

U bent lid van een vereniging om samen met gelijkgezinden een sport, spel of hobby te beoefenen. Een sport als voetbal, een spel als bridge, of een hobby als zweefvliegen.

Als u het een tijdje heeft gedaan wilt u wel eens weten hoe mensen in andere verenigingen het doen en of zij he beter of minder goed kunnen dan u.

Daarvoor organiseren veel verenigingen bijeenkomsten met allerlei namen: toernooi, wedstrijd, sportdag, schuttersfeest, bridgedrive, ronde van … enzovoort. Ik vang ze allemaal onder de term “toernooi”.

In vier downloadbare artikelen geven we tips over het organiseren van een toernooi, deelnemen aan een toernooi, de scheidsrechters en het in goede banen leiden van het eigenlijke toernooi.

Er zijn nu (24 mei) twee (17 juni) drie artikelen verschenen:

DOWNLOADS

Toernooien organiseren

Kort artikel over het organiseren van "toernooien", evenementen waar verschillende organisaties tegen elkaar uitkomen.

Pak het organiseren aan als een project. Kenmerken: fasering, besturingscyclus, beheersaspecten en documentatie.

Verdeel de voorbereiding langs "lijnen" van samenhangende werkzaamheden.

Deelnemen aan toernooien

Organisatorische aspecten van het deelnemen aan toernooien. Taken en rollen van de verschillende betrokkenen: voor, tijdens en na het eigenlijke toernooi. Interessant voor bestuursleden en voor degenen die een toernooi bezoeken, als deelnemer of als supporter.

Een probleemloze arbitrage

Arbiters zijn bij toernooien onmisbaar. Antwoorden op vragen als: Wat is hun rol? Hoe komt u aan arbiters? Hoe gaat u met ze om? Hoe zet u ze in? Hoe beoordeelt u ze Interessant voor hen die een toernooi organiseren.

Er komt nog één artikel:

  • over het leiden van het toernooi zelf.

De artikelen zijn voor een luttel bedrag te downloaden; als de reeks compleet is kunt u ze nog voordeliger samen aanschaffen.

Deze site gebruikt cookies om webshopdiensten en uw gebruikerservaring te verbeteren.

Zie meer: Privacy (Klik op button > Accepteer om dit scherm niet meer te laten verschijnen)